Toyotomi povijest

Japanska grupacija Toyotomi prisutna je u industriji auto dijelova još od 1949. godine kad je osnovana u Nagoyi (Japan).

Razvojem tehnoloških inovacija za potrebe mobilnih rješenja za grijanje Toyotomi je danas vodeća japanska tvrtka u proizvodnji električnih kućanskih aparata raznih namjena.

Dio Toyotomi grupacije specijalizirao se za proizvodnju visokokvalitetnih klima uređaja koji jamče komforno, učinkovito i ekološki prihvatljivo grijanje i hlađenje.

Jednostavnost izvedbe, napredne inovativne tehnologije te visoki standard kvalitete omogućili su uporabu nove ekološki prihvatljive rashladne tvari R-32.

Toyotomi proizvodi danas su dostupni u cijelom svijetu kroz znažnu mrežu distributera koja pokriva japansko tržište, Sjevernu i Južnu Ameriku, Europu i Bliski istok.

Tvorac Zibro parafinskog grijača sa svojim novim konceptom dvostrukog izgaranja, Toyotomi je brzo postaviti odlučio uštedu energije u središte svog istraživanja i razvoja. Konstantno poboljšavajući performanse proizvoda i redovito ih opremajući novim tehnološkim inovacijama, Toyotomi nastavlja raditi na tome da za desetke milijuna potrošača širom svijeta donese optimalno rješenje za sve probleme grijanja i hlađenja.

Od 2014. godine, japanski koncern Toyotomi Co., Ltd. u Europi izravno zastupa vlastita podružnica smještena u Nizozemskoj zadužena za koordinaciju i proširenje prodajnih i uslužnih djelatnosti u Europi.

Od 2015. osnovano je nekoliko dodatnih podružnica u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, čime se dodatno želi povećati razvoj poslovanja na području elektro kućanskih aparata razvijenih za komfor domova.